ASML had bij de presentatie van de jaarcijfers al bekendgemaakt dat met zo'n orderboek de omzet dit jaar wel boven de EUR 5 mrd uit kan komen. Het concern gaf geen indicatie voor de orderontwikkeling in het eerste kwartaal.

Waarschijnlijk zijn veel orders naar voren geschoven in het vierde kwartaal van vorig jaar en zal de orderinstroom in het eerste kwartaal beperkt zijn.

De markt kijkt vooral naar de verwachting van de orderinstroom voor de rest van het jaar. Theodoor Gilissen Bankiers vreest dat de top even is bereikt en zien weinig koerspotentieel voor ASML.

ASML had bij de presentatie van de jaarcijfers al bekendgemaakt dat met zo'n orderboek de omzet dit jaar wel boven de EUR 5 mrd uit kan komen. Het concern gaf geen indicatie voor de orderontwikkeling in het eerste kwartaal. Waarschijnlijk zijn veel orders naar voren geschoven in het vierde kwartaal van vorig jaar en zal de orderinstroom in het eerste kwartaal beperkt zijn. De markt kijkt vooral naar de verwachting van de orderinstroom voor de rest van het jaar. Theodoor Gilissen Bankiers vreest dat de top even is bereikt en zien weinig koerspotentieel voor ASML.