De orderinstroom was in het derde kwartaal nogal zwak: slechts 29 nieuwe systemen (-24% t.o.v. de 38 machines in het tweede kwartaal).

Het concern verlaagde bij de derdekwartaalcijfers in oktober de omzetverwachting naar de onderkant van de bandbreedte (die was Eur 2,2 à 2,4 mrd voor de tweede jaarhelft).

Dat betekent een omzet van circa Eur 1 mrd over het vierde kwartaal. Het bedrijf was in oktober voorzichtig voor de markt van geheugenchips.

Het bedrijf voorzag toen een gematigd investeringsprogramma voor die sector tot en met het eerste kwartaal van 2013. De koers van circa 20 keer de winst in 2013 is gezien de aarzelende markt wat hoog. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een houden-advies op ASML.

De orderinstroom was in het derde kwartaal nogal zwak: slechts 29 nieuwe systemen (-24% t.o.v. de 38 machines in het tweede kwartaal). Het concern verlaagde bij de derdekwartaalcijfers in oktober de omzetverwachting naar de onderkant van de bandbreedte (die was Eur 2,2 à 2,4 mrd voor de tweede jaarhelft). Dat betekent een omzet van circa Eur 1 mrd over het vierde kwartaal. Het bedrijf was in oktober voorzichtig voor de markt van geheugenchips. Het bedrijf voorzag toen een gematigd investeringsprogramma voor die sector tot en met het eerste kwartaal van 2013. De koers van circa 20 keer de winst in 2013 is gezien de aarzelende markt wat hoog. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een houden-advies op ASML.