Theodoor Gilissen Bankiers verwacht tegen het einde van het jaar de eerste orders voor een nieuwe generatie EUV-machines. Die orders lopen door tot in 2015 om in 2016 à 2017 klaar te zijn voor de productie van chips met EUV-technologie.

ASML bouwt momenteel aan uitbreiding van de productiecapaciteit om voorbereid te zijn om 60 EUV-machines per jaar te produceren. Volgend jaar zou de vraag al op 25 à 30 machines kunnen liggen. De markt voor chipmachines is momenteel gezond: de investeringsbereidheid bij de producenten groeit.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht tegen het einde van het jaar de eerste orders voor een nieuwe generatie EUV-machines. Die orders lopen door tot in 2015 om in 2016 à 2017 klaar te zijn voor de productie van chips met EUV-technologie. ASML bouwt momenteel aan uitbreiding van de productiecapaciteit om voorbereid te zijn om 60 EUV-machines per jaar te produceren. Volgend jaar zou de vraag al op 25 à 30 machines kunnen liggen. De markt voor chipmachines is momenteel gezond: de investeringsbereidheid bij de producenten groeit.