ASML mag zeker volgens Van Herck bijgekocht worden voor de lange termijn. Voor de komende weken wil hij inspelen op het mogelijke einde van de neerwaartse correctie van de afgelopen maanden. Hij ziet op de weekgrafiek dat de koers belangrijke

steun heeft rond 58 euro.

Voor de langetermijntrend is dat het richtpunt van Van Herck en zolang de koers hierboven blijft, ziet hij geen reden om reeds uit dit aandeel te stappen.

Op de daggrafiek doet zich de echte actie voor: de koers is de afgelopen dagen boven de dalende weerstandslijn van oktober vorig jaar uitgebroken.

Volgens een beproefd recept uit de technische analyse volgt er na een uitbraak een terugkeer naar de vroegere weerstandslijn die nu als steun moet optreden.

Dit is onlangs week gebeurd en dus mag gesproken worden van een opportuniteit om het aandeel ASML op te pikken.

Een ander technisch gegeven dat in het voordeel van ASML pleit is de positieve divergentie met de RSI-indicator bij de laatste bodem op 61,09 euro: vaak een signaal dat een herstel mogelijk moet zijn. Van Herck heeft een advies opbouwen.

ASML mag zeker volgens Van Herck bijgekocht worden voor de lange termijn. Voor de komende weken wil hij inspelen op het mogelijke einde van de neerwaartse correctie van de afgelopen maanden. Hij ziet op de weekgrafiek dat de koers belangrijke steun heeft rond 58 euro. Voor de langetermijntrend is dat het richtpunt van Van Herck en zolang de koers hierboven blijft, ziet hij geen reden om reeds uit dit aandeel te stappen. Op de daggrafiek doet zich de echte actie voor: de koers is de afgelopen dagen boven de dalende weerstandslijn van oktober vorig jaar uitgebroken. Volgens een beproefd recept uit de technische analyse volgt er na een uitbraak een terugkeer naar de vroegere weerstandslijn die nu als steun moet optreden. Dit is onlangs week gebeurd en dus mag gesproken worden van een opportuniteit om het aandeel ASML op te pikken. Een ander technisch gegeven dat in het voordeel van ASML pleit is de positieve divergentie met de RSI-indicator bij de laatste bodem op 61,09 euro: vaak een signaal dat een herstel mogelijk moet zijn. Van Herck heeft een advies opbouwen.