En die producten stimuleren de vraag weer. ASML is het enige bedrijf ter wereld dat nog betere chipmachines kan maken die dunne re lijnen kunnen trekken.

De vraag naar chips zal in de komende jaren sterk blijven groeien. EUV-machines zijn een stuk duurder dan de oude technologie, waardoor de gemiddelde verkoopprijs in de komende jaren stijgt.

Daarnaast heeft ASML een succesvol softwarepakket ontwikkelt dat de productie ondersteunt.

In de komende jaren kan die software- omzet tot een extra omzet van circa EUR 1 mrd groeien.

De marge op deze software is hoog, waardoor de marge van ASML stijgt. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.

En die producten stimuleren de vraag weer. ASML is het enige bedrijf ter wereld dat nog betere chipmachines kan maken die dunne re lijnen kunnen trekken. De vraag naar chips zal in de komende jaren sterk blijven groeien. EUV-machines zijn een stuk duurder dan de oude technologie, waardoor de gemiddelde verkoopprijs in de komende jaren stijgt. Daarnaast heeft ASML een succesvol softwarepakket ontwikkelt dat de productie ondersteunt. In de komende jaren kan die software- omzet tot een extra omzet van circa EUR 1 mrd groeien. De marge op deze software is hoog, waardoor de marge van ASML stijgt. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een advies aanbevolen.