Staalproducenten Aperam en ArcelorMittal behoorden tot de verliezers en hebben dit jaar al respectievelijk 20% en 30% verloren. ASML publiceerde goede resultaten over het eerste kwartaal en werd daarvoor op de beurs beloond.

De koers is de afgelopen twaalf maanden onder moeilijke conjuncturele omstandigheden inmiddels met 32% opgelopen.

Op de Brusselse beurs zijn er deze week woensdag de resultaten van Barco, Melexis en Nyrar, donderdag gevolgd door die van Telenet, Exmar, Quest for Growth en UCB.

Na de resultaten vorige week van AKZO Nobel en ASML komt het Nederlandse resultatenseizoen de komende week echt op stoom met cijfers van onder andere Philips, Heineken, Unilever, Randstad, KPN en Imtech.

Buitenlandse bedrijven die deze week met cijfers komen zijn Boeing, Caterpillar, GlaxoSmithKline, Novartis, en Procter & Gamble.

Op macro-economisch vlak kijken we uit naar de eerste indicaties van het sentiment onder inkoopmanagers in april. Daarnaast worden cijfers over het Europese consumentenvertrouwen en over de Amerikaanse huizenmarkt gepubliceerd.

Staalproducenten Aperam en ArcelorMittal behoorden tot de verliezers en hebben dit jaar al respectievelijk 20% en 30% verloren. ASML publiceerde goede resultaten over het eerste kwartaal en werd daarvoor op de beurs beloond. De koers is de afgelopen twaalf maanden onder moeilijke conjuncturele omstandigheden inmiddels met 32% opgelopen. Op de Brusselse beurs zijn er deze week woensdag de resultaten van Barco, Melexis en Nyrar, donderdag gevolgd door die van Telenet, Exmar, Quest for Growth en UCB. Na de resultaten vorige week van AKZO Nobel en ASML komt het Nederlandse resultatenseizoen de komende week echt op stoom met cijfers van onder andere Philips, Heineken, Unilever, Randstad, KPN en Imtech. Buitenlandse bedrijven die deze week met cijfers komen zijn Boeing, Caterpillar, GlaxoSmithKline, Novartis, en Procter & Gamble. Op macro-economisch vlak kijken we uit naar de eerste indicaties van het sentiment onder inkoopmanagers in april. Daarnaast worden cijfers over het Europese consumentenvertrouwen en over de Amerikaanse huizenmarkt gepubliceerd.