Met de recente verkoop van een deel van zijn belang in het Aziatische ASM PT (ASM Pacific Technology) heeft ASMI zijn kaspositie vergroot naar EUR 290 miljoen. De markt voor ALD-technologie zal naar verwachting verdubbelen in de komende 2 tot 3 jaar.

ASMI heeft aangegeven dat het waarschijnlijk is dat de Logic ALD-markt sneller zal gaan groeien dan de markt voor Memory ALD. ASMI heeft binnen de Logic ALD-markt een marktaandeel tussen de 80 tot 90%.

ASMI heeft nog weinig last van concurrentie in deze markt, maar verwacht wel dat bijvoorbeeld Applied Materials en Lam Research zich meer zullen gaan concentreren op ALD, omdat het een groeimarkt is.

De analisten van ABN Amro houden vast aan het koopadvies voor ASMI, hoewel ze een voorkeur hebben voor ASML. ASMI blijft zich inzetten om de onderwaardering van de bedrijfsonderdelen op te lossen.

Als de huidige oplossing niet voldoende blijkt om de onderwaardering recht te trekken, kan ASMI overwegen om nieuwe maatregelen te nemen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat ASMI zijn belang in ASM PT snel tot onder de 30% zal afbouwen. Na de recente verkoop kan ASMI EUR 100 tot EUR 150 miljoen teruggeven aan aandeelhouders, zonder roerende voorheffing te betalen.

Met de recente verkoop van een deel van zijn belang in het Aziatische ASM PT (ASM Pacific Technology) heeft ASMI zijn kaspositie vergroot naar EUR 290 miljoen. De markt voor ALD-technologie zal naar verwachting verdubbelen in de komende 2 tot 3 jaar. ASMI heeft aangegeven dat het waarschijnlijk is dat de Logic ALD-markt sneller zal gaan groeien dan de markt voor Memory ALD. ASMI heeft binnen de Logic ALD-markt een marktaandeel tussen de 80 tot 90%. ASMI heeft nog weinig last van concurrentie in deze markt, maar verwacht wel dat bijvoorbeeld Applied Materials en Lam Research zich meer zullen gaan concentreren op ALD, omdat het een groeimarkt is. De analisten van ABN Amro houden vast aan het koopadvies voor ASMI, hoewel ze een voorkeur hebben voor ASML. ASMI blijft zich inzetten om de onderwaardering van de bedrijfsonderdelen op te lossen. Als de huidige oplossing niet voldoende blijkt om de onderwaardering recht te trekken, kan ASMI overwegen om nieuwe maatregelen te nemen. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ASMI zijn belang in ASM PT snel tot onder de 30% zal afbouwen. Na de recente verkoop kan ASMI EUR 100 tot EUR 150 miljoen teruggeven aan aandeelhouders, zonder roerende voorheffing te betalen.