Voor China wordt nu een economische groei van de economie in 2009 met 8,20% verwacht, in India zou het BBP met 6% in plaats van met 5% gaan groeien. Voor de regio in zijn geheel wordt nu een groei met 3,90% in plaats van met 3,40% verwacht.

Chef econoom Jong-Wha Lee stelt dat de Aziatische economie beter weerstand bood aan de economische recessie dan algemeen was verwacht. Niet alleen China en India zouden het beter dan verwacht doen.

De ADB verwacht dat ook Indonesië en Vietnam sneller gaan groeien dan eerst was gedacht, terwijl de terugval in de Zuid-Koreaanse economie minder erg zou zijn dan eerst was gedacht.

Anderzijds werden ook de groeiprognoses voor een aantal landen verlaagd. Het betreft meer bepaald Taiwan, Hong Kong, Thailand en Maleisië. De ADB wijst er dat de regio sterk exportgericht blijft.

Dat is niet zonder gevaar in een periode van economische terugval. Het komt er nu op aan om de binnenlandse consumptie aan te wakkeren, zoals bijvoorbeeld China al heeft gedaan.

China heeft 4000 miljard yuan uitgetrokken om in economische groei te stimuleren, waardoor de afhankelijkheid van de export gereduceerd wordt.

Ook Singapore, Hong Kong, Zuid-Korea en andere landen hebben gelijkaardige maatregelen genomen. In maart verlaagde de ADB haar groeiprognoses voor de regio, reductie die nu gedeeltelijk wordt goedgemaakt.

Voor China wordt nu een economische groei van de economie in 2009 met 8,20% verwacht, in India zou het BBP met 6% in plaats van met 5% gaan groeien. Voor de regio in zijn geheel wordt nu een groei met 3,90% in plaats van met 3,40% verwacht. Chef econoom Jong-Wha Lee stelt dat de Aziatische economie beter weerstand bood aan de economische recessie dan algemeen was verwacht. Niet alleen China en India zouden het beter dan verwacht doen. De ADB verwacht dat ook Indonesië en Vietnam sneller gaan groeien dan eerst was gedacht, terwijl de terugval in de Zuid-Koreaanse economie minder erg zou zijn dan eerst was gedacht. Anderzijds werden ook de groeiprognoses voor een aantal landen verlaagd. Het betreft meer bepaald Taiwan, Hong Kong, Thailand en Maleisië. De ADB wijst er dat de regio sterk exportgericht blijft. Dat is niet zonder gevaar in een periode van economische terugval. Het komt er nu op aan om de binnenlandse consumptie aan te wakkeren, zoals bijvoorbeeld China al heeft gedaan. China heeft 4000 miljard yuan uitgetrokken om in economische groei te stimuleren, waardoor de afhankelijkheid van de export gereduceerd wordt. Ook Singapore, Hong Kong, Zuid-Korea en andere landen hebben gelijkaardige maatregelen genomen. In maart verlaagde de ADB haar groeiprognoses voor de regio, reductie die nu gedeeltelijk wordt goedgemaakt.