Een artikel in Der Spiegel laat weinig goeds vermoeden voor ons spaargeld tegen de achtergrond van nieuwe crisissituaties in andere Europese landen. Uit het artikel blijkt duidelijk dat Cyprus de 'benchmark' is geworden voor wanneer andere PIIG landen in moeilijkheden raken.

In geval er nog banken in moeilijkheden raken, zal er volgens Der Spiegel inderdaad een deel van het spaargeld van de klanten van de banken worden aangeslagen.

Het toonaangevend blad stelt verder nog dat er voldoende spaargeld beschikbaar is om de problemen op deze manier op te lossen.

Een artikel in Der Spiegel laat weinig goeds vermoeden voor ons spaargeld tegen de achtergrond van nieuwe crisissituaties in andere Europese landen. Uit het artikel blijkt duidelijk dat Cyprus de 'benchmark' is geworden voor wanneer andere PIIG landen in moeilijkheden raken. In geval er nog banken in moeilijkheden raken, zal er volgens Der Spiegel inderdaad een deel van het spaargeld van de klanten van de banken worden aangeslagen. Het toonaangevend blad stelt verder nog dat er voldoende spaargeld beschikbaar is om de problemen op deze manier op te lossen.