Op die manier is er een situatie ontstaan waarbij er een kortsluiting ontstaat tussen de waarde van een aantal activa en de economische realiteit. Het spreekt vanzelf dat deze situatie niet kan blijven duren, de artificieel opgeblazen economie zal ons met een zware kater opzadelen.

Rogers spreekt van zeer gevaarlijke tijden, waarbij iedereen dreigt in het verliezende kamp te belanden. We moeten volgens hem vooral de Verenigde Staten in de gaten houden, wanneer het daar begint mis te lopen zal de rest van de wereld waarschijnlijk snel volgen.

Op die manier is er een situatie ontstaan waarbij er een kortsluiting ontstaat tussen de waarde van een aantal activa en de economische realiteit. Het spreekt vanzelf dat deze situatie niet kan blijven duren, de artificieel opgeblazen economie zal ons met een zware kater opzadelen. Rogers spreekt van zeer gevaarlijke tijden, waarbij iedereen dreigt in het verliezende kamp te belanden. We moeten volgens hem vooral de Verenigde Staten in de gaten houden, wanneer het daar begint mis te lopen zal de rest van de wereld waarschijnlijk snel volgen.