Die is gelieerd aan de wereld van de gestructureerde financiële producten. Deze producten geven de klanten een op maat gemaakte blootstelling aan bepaalde activa zoals goud, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt van afgeleide producten zoals opties en swaps.

In de visie van Cashin hadden pensioenfondsen massaal geïnvesteerd in deze gestructureerde financiële producten. Toen de goudprijs onder het niveau van 1530 dollar viel, kregen al deze fondsen een technisch verkoopsignaal met als gevolg dat ze zich massaal richting uitgang begaven. De gevolgen zijn inmiddels bekend.

Die is gelieerd aan de wereld van de gestructureerde financiële producten. Deze producten geven de klanten een op maat gemaakte blootstelling aan bepaalde activa zoals goud, waarbij meestal gebruik wordt gemaakt van afgeleide producten zoals opties en swaps. In de visie van Cashin hadden pensioenfondsen massaal geïnvesteerd in deze gestructureerde financiële producten. Toen de goudprijs onder het niveau van 1530 dollar viel, kregen al deze fondsen een technisch verkoopsignaal met als gevolg dat ze zich massaal richting uitgang begaven. De gevolgen zijn inmiddels bekend.