In 2009 behaalde Gallipot een omzet van circa US$ 12,5 miljoen en een EBITDA-marge die in lijn ligt met die van Fagron. Deze overname was al op 10 mei 2010 aangekondigd.

Met de acquisitie van Gallipot krijgt Fagron een sterke ingang in de Verenigde Staten en een ideaal platform voor het uitrollen van haar strategie: het revitaliseren van magistrale bereidingen en profiteren van de snel groeiende vraag naar tailor-made medicatie.

De markt voor magistrale bereidingen in de Verenigde Staten is de afgelopen jaren sterk gegroeid; een ontwikkeling die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten.

Fagron wil haar leidende marktposities verder versterken door robuuste organische groei en een gefocuste buy-and-build strategie.

Gallipot wordt vanaf 1 april geconsolideerd en zal in 2010 bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus.

In 2009 behaalde Gallipot een omzet van circa US$ 12,5 miljoen en een EBITDA-marge die in lijn ligt met die van Fagron. Deze overname was al op 10 mei 2010 aangekondigd. Met de acquisitie van Gallipot krijgt Fagron een sterke ingang in de Verenigde Staten en een ideaal platform voor het uitrollen van haar strategie: het revitaliseren van magistrale bereidingen en profiteren van de snel groeiende vraag naar tailor-made medicatie. De markt voor magistrale bereidingen in de Verenigde Staten is de afgelopen jaren sterk gegroeid; een ontwikkeling die zich naar verwachting de komende jaren zal voortzetten. Fagron wil haar leidende marktposities verder versterken door robuuste organische groei en een gefocuste buy-and-build strategie. Gallipot wordt vanaf 1 april geconsolideerd en zal in 2010 bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus.