Van Jeveren kon deze morgen met goede resultaten voor 2011 uitpakken. De omzet steeg met 16% tot 492,3 miljoen euro en de nettowinst met 25% tot 28,1 miljoen euro. Hoewel de omzet een fractie onder de verwachtingen uitkomt, zit de operationele cashflow met een stijging van 71% (tot 72,1 miljoen euro) ver boven de verwachtingen van analisten.

Fagron, gespecialiseerd in bereidingen voor apotheken, is dankzij de overnames marktleider in zijn niche geworden en de winstmotor van de groep. De omzet van de divisie steeg met 35% tot 242,9 miljoen euro. De winstmarge kon behouden worden op 20,4%. Ook de softwareafdeling Corilus presteerde sterk met een omzetstijging van 10,5% en een winstmarge van 29,4%.

In groot contrast staan de resultaten bij de tandartsdivisie Arseus Dental die zijn bedrijfswinst (rebitda) met 27% zag zakken tot 7,3 miljoen euro. Oorzaak zijn de problemen bij de distributieafdeling die geherstructureerd werd. Deze herstructurering leidde wel tot een verbetering van de resultaten in het vierde kwartaal.

De overnames hebben de netto financiële schuld - die afklokt op 188,6 miljoen euro - niet doen ontsporen. Toch is de marge voor overnames vandaag fors afgenomen, al beschikt Arseus over een oorlogskas van 75 tot 100 miljoen euro. Het bedrijf zou volgens Van Jeveren al aan het onderhandelen zijn met een aantal overnamekandidaten.

Ondanks het recente herstel van de koers blijft het aandeel zeer goedkoop aan 8,4 keer de verwachte winst voor 2012 en nauwelijks 7,8 keer de verwachte winst van 2013. Fagron is een succesverhaal en ook de herstructurering van de tandartsdivisie werpt zijn vruchten af. We behouden ons koopadvies op het aandeel, met een koersdoel van 14 euro per aandeel.

Mathias Nuttin

Van Jeveren kon deze morgen met goede resultaten voor 2011 uitpakken. De omzet steeg met 16% tot 492,3 miljoen euro en de nettowinst met 25% tot 28,1 miljoen euro. Hoewel de omzet een fractie onder de verwachtingen uitkomt, zit de operationele cashflow met een stijging van 71% (tot 72,1 miljoen euro) ver boven de verwachtingen van analisten.Fagron, gespecialiseerd in bereidingen voor apotheken, is dankzij de overnames marktleider in zijn niche geworden en de winstmotor van de groep. De omzet van de divisie steeg met 35% tot 242,9 miljoen euro. De winstmarge kon behouden worden op 20,4%. Ook de softwareafdeling Corilus presteerde sterk met een omzetstijging van 10,5% en een winstmarge van 29,4%.In groot contrast staan de resultaten bij de tandartsdivisie Arseus Dental die zijn bedrijfswinst (rebitda) met 27% zag zakken tot 7,3 miljoen euro. Oorzaak zijn de problemen bij de distributieafdeling die geherstructureerd werd. Deze herstructurering leidde wel tot een verbetering van de resultaten in het vierde kwartaal.De overnames hebben de netto financiële schuld - die afklokt op 188,6 miljoen euro - niet doen ontsporen. Toch is de marge voor overnames vandaag fors afgenomen, al beschikt Arseus over een oorlogskas van 75 tot 100 miljoen euro. Het bedrijf zou volgens Van Jeveren al aan het onderhandelen zijn met een aantal overnamekandidaten.Ondanks het recente herstel van de koers blijft het aandeel zeer goedkoop aan 8,4 keer de verwachte winst voor 2012 en nauwelijks 7,8 keer de verwachte winst van 2013. Fagron is een succesverhaal en ook de herstructurering van de tandartsdivisie werpt zijn vruchten af. We behouden ons koopadvies op het aandeel, met een koersdoel van 14 euro per aandeel.Mathias Nuttin