De winstpijler van deze divisie is vooral het converteren in België naar Greenock, het nieuwe systeem voor managementbeheer in apotheken.

Woordvoerder Constantijn van Rietschoten verklaarde in een telefonisch onderhoud dat het bedrijf niet ongevoelig is voor de crisis, maar dat Arseus bewezen heeft zich prima te kunnen aanpassen aan de moeilijkere marktomstandigheden. Volgens van Rietschoten is Arseus daar zelfs 'wonderwel' in geslaagd.

Guidance blijft gehandhaafd

Ger van Jeveren, CEO van Arseus, gaf verder nog volgende commentaar op de cijfers die Arseus bekendmaakte: "De resultaten over het eerste semester van 2012 zijn overtuigend. REBITDA, EBITDA en EBIT zijn in het eerste semester van 2012 wederom sneller gestegen dan de omzet. Door de voortdurende focus op innovatieve totaalconcepten en producten is Arseus er ook in het eerste semester van 2012 in geslaagd om de brutomarge als percentage van de omzet te laten stijgen. Door het jarenlang consequent volgen van een innovatiestrategie en een focus op operational excellence is Arseus in staat om zich snel aan te kunnen passen aan de continu veranderende en uitdagende marktomstandigheden."

Van Jeveren vult aan: "Alle divisies van Arseus hebben in het tweede kwartaal van 2012 organische omzetgroei behaald.

De organische groei bij Fagron werd genormaliseerd door het besluit om in totaal € 14 miljoen aan industriële omzet met een lagere marge af te bouwen. De invoering per 1 januari 2012 van vrije tandartstarieven in Nederland heeft voor veel onduidelijkheid en onrust gezorgd op de Nederlandse dentale markt. Als gevolg hiervan hebben tandartsen en tandtechnische laboratoria investeringen uitgesteld waardoor de omzet van Arseus Dental in het tweede kwartaal van 2012 lager is uitgekomen dan gebudgetteerd. De maatregel wordt per 1 januari 2013 echter teruggeschroefd, vanaf die datum worden weer vaste tarieven geïntroduceerd. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en bevestigen dan ook onze eerder uitgesproken verwachtingen voor geheel 2012."

De winstpijler van deze divisie is vooral het converteren in België naar Greenock, het nieuwe systeem voor managementbeheer in apotheken. Woordvoerder Constantijn van Rietschoten verklaarde in een telefonisch onderhoud dat het bedrijf niet ongevoelig is voor de crisis, maar dat Arseus bewezen heeft zich prima te kunnen aanpassen aan de moeilijkere marktomstandigheden. Volgens van Rietschoten is Arseus daar zelfs 'wonderwel' in geslaagd. Guidance blijft gehandhaafd Ger van Jeveren, CEO van Arseus, gaf verder nog volgende commentaar op de cijfers die Arseus bekendmaakte: "De resultaten over het eerste semester van 2012 zijn overtuigend. REBITDA, EBITDA en EBIT zijn in het eerste semester van 2012 wederom sneller gestegen dan de omzet. Door de voortdurende focus op innovatieve totaalconcepten en producten is Arseus er ook in het eerste semester van 2012 in geslaagd om de brutomarge als percentage van de omzet te laten stijgen. Door het jarenlang consequent volgen van een innovatiestrategie en een focus op operational excellence is Arseus in staat om zich snel aan te kunnen passen aan de continu veranderende en uitdagende marktomstandigheden." Van Jeveren vult aan: "Alle divisies van Arseus hebben in het tweede kwartaal van 2012 organische omzetgroei behaald. De organische groei bij Fagron werd genormaliseerd door het besluit om in totaal € 14 miljoen aan industriële omzet met een lagere marge af te bouwen. De invoering per 1 januari 2012 van vrije tandartstarieven in Nederland heeft voor veel onduidelijkheid en onrust gezorgd op de Nederlandse dentale markt. Als gevolg hiervan hebben tandartsen en tandtechnische laboratoria investeringen uitgesteld waardoor de omzet van Arseus Dental in het tweede kwartaal van 2012 lager is uitgekomen dan gebudgetteerd. De maatregel wordt per 1 januari 2013 echter teruggeschroefd, vanaf die datum worden weer vaste tarieven geïntroduceerd. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet en bevestigen dan ook onze eerder uitgesproken verwachtingen voor geheel 2012."