De transactie wordt naar verwachting eind mei afgerond. Gallipot kende de afgelopen jaren een sterke groei en realiseerde in 2009 een omzet van circa US$ 12,5 miljoen (circa € 9,8 miljoen) en een EBITDA-marge die in lijn ligt met die van Fagron.

Gallipot wordt vanaf 1 april geconsolideerd en zal in 2010 bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "Fagron is in slechts tien jaar gegroeid van een lokale speler tot de Europese marktleider en neemt nu de rol op zich van mondiale consolidator in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen. In het afgelopen jaar heeft Fagron haar operationele excellentie verder geoptimaliseerd en de interne organisatie voorbereid op de uitbreiding van haar bewezen en winstgevende strategie naar andere continenten. Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze eerste overname buiten Europa. Met de acquisitie van Gallipot krijgt Fagron een sterke ingang in de Verenigde Staten en een ideaal platform voor het uitrollen van haar strategie: het revitaliseren van magistrale bereidingen en profiteren van de snel groeiende vraag naar tailor-made medicatie. Een programma om de schaalvoordelen zoveel mogelijk te benutten en om het bredere productassortiment van Fagron via Gallipot in de Verenigde Staten te introduceren, zal direct van start gaan. Wij zijn bijzonder blij met het vertrouwen dat de voormalige eigenaren van Gallipot, Barbara en Michael Jones, en het senior management hebben uitgesproken ten aanzien van de strategie van Fagron, en met hun toezegging om te blijven meewerken aan de verdere groei van Gallipot."

De transactie wordt naar verwachting eind mei afgerond. Gallipot kende de afgelopen jaren een sterke groei en realiseerde in 2009 een omzet van circa US$ 12,5 miljoen (circa € 9,8 miljoen) en een EBITDA-marge die in lijn ligt met die van Fagron. Gallipot wordt vanaf 1 april geconsolideerd en zal in 2010 bijdragen aan de winst per aandeel van Arseus. Ger van Jeveren, CEO van Arseus: "Fagron is in slechts tien jaar gegroeid van een lokale speler tot de Europese marktleider en neemt nu de rol op zich van mondiale consolidator in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen. In het afgelopen jaar heeft Fagron haar operationele excellentie verder geoptimaliseerd en de interne organisatie voorbereid op de uitbreiding van haar bewezen en winstgevende strategie naar andere continenten. Wij zijn dan ook zeer verheugd met deze eerste overname buiten Europa. Met de acquisitie van Gallipot krijgt Fagron een sterke ingang in de Verenigde Staten en een ideaal platform voor het uitrollen van haar strategie: het revitaliseren van magistrale bereidingen en profiteren van de snel groeiende vraag naar tailor-made medicatie. Een programma om de schaalvoordelen zoveel mogelijk te benutten en om het bredere productassortiment van Fagron via Gallipot in de Verenigde Staten te introduceren, zal direct van start gaan. Wij zijn bijzonder blij met het vertrouwen dat de voormalige eigenaren van Gallipot, Barbara en Michael Jones, en het senior management hebben uitgesproken ten aanzien van de strategie van Fagron, en met hun toezegging om te blijven meewerken aan de verdere groei van Gallipot."