Deze overnames genereren op jaarbasis in 2012 naar verwachting een omzet € 12 miljoen en een EBITDA-marge van 25%.

Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA voor de overnames betaald. De overnames worden geconsolideerd vanaf 1 november 2012.

In Australië is Fagron een samenwerkingsverband aangegaan met NxGen Pharmaceuticals met als resultaat dat sinds 1 november 2012 Fagron Australië volledig operationeel is.

Per 1 oktober 2012 is Fagron China van start gegaan. Fagron China zal de inkoopcondities voor Fagron van farmaceutische grondstoffen in China optimaliseren en de audits van Chinese leveranciers vergemakkelijken.

Ger van Jeveren, CEO van Arseus en Fagron: "Deze overnames passen volledig in de strategie van Fagron om haar wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder uit te bouwen. De overnames in Brazilië, Colombia en Denemarken, de samenwerking in Australië en het openen van een vestiging in China stellen ons in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar ook op het gebied van innovatie en productassortiment. Met deze overnames is Fagron thans met 1.500 medewerkers, inclusief 150 apothekers, actief in 28 landen in Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië en de Pacific. Fagron zal haar wereldwijde marktleiderschap verder versterken via een actieve buy-and-build strategie en een robuuste organische groei. Fagron beschikt over een goed gevulde pijplijn aan overnamekandidaten in zowel Europa als in Noord en Zuid Amerika."

KBC Securities blijft Arseus accumuleren

Volgens Jan De Kerpel van KBC Securities betaalt Arseus een redelijke prijs voor een REBITDA marge van gemiddeld 25%, waardoor de tegenwoordige marge van 20% van Fagron kan verbeteren. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 16 euro.

Deze overnames genereren op jaarbasis in 2012 naar verwachting een omzet € 12 miljoen en een EBITDA-marge van 25%. Fagron heeft een multiple van 5,5 keer EBITDA voor de overnames betaald. De overnames worden geconsolideerd vanaf 1 november 2012. In Australië is Fagron een samenwerkingsverband aangegaan met NxGen Pharmaceuticals met als resultaat dat sinds 1 november 2012 Fagron Australië volledig operationeel is. Per 1 oktober 2012 is Fagron China van start gegaan. Fagron China zal de inkoopcondities voor Fagron van farmaceutische grondstoffen in China optimaliseren en de audits van Chinese leveranciers vergemakkelijken. Ger van Jeveren, CEO van Arseus en Fagron: "Deze overnames passen volledig in de strategie van Fagron om haar wereldwijde marktleiderschap in de snelgroeiende niche markt van magistrale bereidingen verder uit te bouwen. De overnames in Brazilië, Colombia en Denemarken, de samenwerking in Australië en het openen van een vestiging in China stellen ons in staat om duidelijke voordelen te behalen, niet alleen op het gebied van inkoop, analyse en productie, maar ook op het gebied van innovatie en productassortiment. Met deze overnames is Fagron thans met 1.500 medewerkers, inclusief 150 apothekers, actief in 28 landen in Europa, Noord Amerika, Zuid Amerika, Azië en de Pacific. Fagron zal haar wereldwijde marktleiderschap verder versterken via een actieve buy-and-build strategie en een robuuste organische groei. Fagron beschikt over een goed gevulde pijplijn aan overnamekandidaten in zowel Europa als in Noord en Zuid Amerika."KBC Securities blijft Arseus accumuleren Volgens Jan De Kerpel van KBC Securities betaalt Arseus een redelijke prijs voor een REBITDA marge van gemiddeld 25%, waardoor de tegenwoordige marge van 20% van Fagron kan verbeteren. Het advies opbouwen voor het aandeel blijft gehandhaafd, met een koersdoel van 16 euro.