De koers van de euro ten opzichte van de dollar stond dan ook enigszins onder druk, en de risico-opslagen voor obligaties van de perifere EMU-landen liepen maandagochtend op.

In de loop van de handelsdag keerde het sentiment volgens Theodoor Gilissen Bankiers ten goede. De rente op Ierse, Portugese en Italiaanse staatsobligaties daalde, terwijl de Duitse rente juist opliep.

Het bericht over het Portugese hulppakket versterkte het sentiment nog. Dinsdagochtend daalde ook de rente op Griekse staatsobligaties.

De koers van de euro ten opzichte van de dollar stond dan ook enigszins onder druk, en de risico-opslagen voor obligaties van de perifere EMU-landen liepen maandagochtend op. In de loop van de handelsdag keerde het sentiment volgens Theodoor Gilissen Bankiers ten goede. De rente op Ierse, Portugese en Italiaanse staatsobligaties daalde, terwijl de Duitse rente juist opliep. Het bericht over het Portugese hulppakket versterkte het sentiment nog. Dinsdagochtend daalde ook de rente op Griekse staatsobligaties.