Meer dan 3 miljoen mensen leven in Spanje in omstandigheden van extreme armoede, heel wat families moeten leven met 250 tot 300 euro per maand. Meer dan 1 miljoen mensen slagen er amper in om te overleven op liefdadigheid, een stijging met maar liefst 150%.

Van verbetering is geen sprake, de Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwde dat er nog minstens vijf moeilijke jaren voor de boeg liggen. Niet alleen Spanje wordt met steeds meer armoede geconfronteerd, hetzelfde geldt voor een aantal andere landen in (vooral) Zuid-Europa.

Meer dan 3 miljoen mensen leven in Spanje in omstandigheden van extreme armoede, heel wat families moeten leven met 250 tot 300 euro per maand. Meer dan 1 miljoen mensen slagen er amper in om te overleven op liefdadigheid, een stijging met maar liefst 150%. Van verbetering is geen sprake, de Duitse kanselier Angela Merkel waarschuwde dat er nog minstens vijf moeilijke jaren voor de boeg liggen. Niet alleen Spanje wordt met steeds meer armoede geconfronteerd, hetzelfde geldt voor een aantal andere landen in (vooral) Zuid-Europa.