Maar inmiddels leren de Japanners de keerzijde van de medaille kennen. De armoede-index heeft in Japan een nieuw hoogtepunt voor de afgelopen 33 jaar bereikt. De Misery index, die de werkloosheidsgraad koppelt aan het inflatieniveau, zal in het tweede kwartaal met 7% stijgen.

Dat is onder meer een gevolg van een verhoging van de BTW van 5 naar 8%, waardoor de koopkracht van de burgers uitgehold zal worden. De Misery Index zal zodoende het hoogste nivea bereiken sinds juni 1981, toen het land zich herstelde als gevolg van de depressie die het gevolg was van de olieshock van de jaren 70.

Maar inmiddels leren de Japanners de keerzijde van de medaille kennen. De armoede-index heeft in Japan een nieuw hoogtepunt voor de afgelopen 33 jaar bereikt. De Misery index, die de werkloosheidsgraad koppelt aan het inflatieniveau, zal in het tweede kwartaal met 7% stijgen. Dat is onder meer een gevolg van een verhoging van de BTW van 5 naar 8%, waardoor de koopkracht van de burgers uitgehold zal worden. De Misery Index zal zodoende het hoogste nivea bereiken sinds juni 1981, toen het land zich herstelde als gevolg van de depressie die het gevolg was van de olieshock van de jaren 70.