De armoede in het Verenigd Koninkrijk heeft zelfs de alarmgrens bereikt. In oktober was er een aankondiging van het Rode Kruis dat het land voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog voedselhulp nodig heeft. Maar blijkbaar probeert de Britse regering de situatie te camoufleren.

Een aantal dokters en academici van de Medical Research Council hebben in het British Medical Journal een oproep gedaan om aandacht te besteden aan de noodsituatie. Ze beschuldigen de regering van het vertragen van een rapport over het probleem van de armoede dat op verschijnen zou staan.

De armoede in het Verenigd Koninkrijk heeft zelfs de alarmgrens bereikt. In oktober was er een aankondiging van het Rode Kruis dat het land voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog voedselhulp nodig heeft. Maar blijkbaar probeert de Britse regering de situatie te camoufleren. Een aantal dokters en academici van de Medical Research Council hebben in het British Medical Journal een oproep gedaan om aandacht te besteden aan de noodsituatie. Ze beschuldigen de regering van het vertragen van een rapport over het probleem van de armoede dat op verschijnen zou staan.