De uitdaging waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd op het vlak van schulden is geen politiek maar wel een wiskundig probleem. Hetzelfde geldt voor Europa en voor Japan die eveneens beiden tot over hun oren in de schulden verwikkeld zitten.

De meeste westerse landen kunnen nog terugvallen op de luxe dat ze de bal nog wat voor zich uit kunnen schoppen en zo een bankroet op de lange baan kunnen schuiven. Arme landen hebben die keuzemogelijkheid niet. Arme landen gaan nu bankroet, rijke landen krijgen nog wat uitstel.

De uitdaging waar de Verenigde Staten mee worden geconfronteerd op het vlak van schulden is geen politiek maar wel een wiskundig probleem. Hetzelfde geldt voor Europa en voor Japan die eveneens beiden tot over hun oren in de schulden verwikkeld zitten. De meeste westerse landen kunnen nog terugvallen op de luxe dat ze de bal nog wat voor zich uit kunnen schoppen en zo een bankroet op de lange baan kunnen schuiven. Arme landen hebben die keuzemogelijkheid niet. Arme landen gaan nu bankroet, rijke landen krijgen nog wat uitstel.