Jim Paulsen, chief market strategist bij Wells Capital Management, is van mening dat de prijsdaling bij de edelmetalen dezelfde oorzaak heeft als de prijsstijging bij de beurzen, namelijk een terugkeer van het vertrouwen. Dat vertrouwen is in de afgelopen weken weer duidelijk toegenomen.

Het gevolg laat zich raden: de zogenaamde 'Armageddon' premie is verdwenen uit goud- en zilverprijs. Er wordt niet langer rekening gehouden met alle mogelijke doemscenario's waarin ons financieel systeem instort. Of deze stelling al dan niet gerechtvaardigd is, zal in de toekomst moeten blijken.

Jim Paulsen, chief market strategist bij Wells Capital Management, is van mening dat de prijsdaling bij de edelmetalen dezelfde oorzaak heeft als de prijsstijging bij de beurzen, namelijk een terugkeer van het vertrouwen. Dat vertrouwen is in de afgelopen weken weer duidelijk toegenomen. Het gevolg laat zich raden: de zogenaamde 'Armageddon' premie is verdwenen uit goud- en zilverprijs. Er wordt niet langer rekening gehouden met alle mogelijke doemscenario's waarin ons financieel systeem instort. Of deze stelling al dan niet gerechtvaardigd is, zal in de toekomst moeten blijken.