Als gevolg van die uitspraak moet de Argentijnse staat de obligaties in bezit van het fonds volledig terugbetalen. De oorzaak van het conflict ligt 13 jaar in het verleden, meer bepaald toen het land moest toegeven dat het zijn schulden niet kon betalen en dus bankroet ging.

Argentinië zit in zak en as over het verloren gevecht over de obligaties, want het land kan het hedge fund gewoonweg niet vergoeden. Wanneer Elliot Capital Management volledig wordt terugbetaald, zullen waarschijnlijk in een mum van tijd ook andere schuldeisers aan de deur staan met het handje open. De komende dagen kunnen kritiek worden voor de evolutie van de Argentijnse crisis.

Als gevolg van die uitspraak moet de Argentijnse staat de obligaties in bezit van het fonds volledig terugbetalen. De oorzaak van het conflict ligt 13 jaar in het verleden, meer bepaald toen het land moest toegeven dat het zijn schulden niet kon betalen en dus bankroet ging. Argentinië zit in zak en as over het verloren gevecht over de obligaties, want het land kan het hedge fund gewoonweg niet vergoeden. Wanneer Elliot Capital Management volledig wordt terugbetaald, zullen waarschijnlijk in een mum van tijd ook andere schuldeisers aan de deur staan met het handje open. De komende dagen kunnen kritiek worden voor de evolutie van de Argentijnse crisis.