De zaak gaat nog terug tot 2001, toen het land voor de eerste keer bankroet ging. Samen met de verschuldigde rente is het totaal te betalen bedrag inmiddels opgelopen tot 1,70 miljard dollar. Beide partijen hebben al inmiddels al met elkaar gepraat, zonder dat er evenwel vooruitgang werd geboekt.

Argentinië moet tegen 30 juni 907 miljoen dollar terugbetalen aan de obligatieshouders en heeft dat bedrag niet ter zijner beschikking. Van het Amerikaanse Supreme Court moeten de Argentijnen hun schuld volledig terugbetalen en daar wringt momenteel het schoentje.

De zaak gaat nog terug tot 2001, toen het land voor de eerste keer bankroet ging. Samen met de verschuldigde rente is het totaal te betalen bedrag inmiddels opgelopen tot 1,70 miljard dollar. Beide partijen hebben al inmiddels al met elkaar gepraat, zonder dat er evenwel vooruitgang werd geboekt. Argentinië moet tegen 30 juni 907 miljoen dollar terugbetalen aan de obligatieshouders en heeft dat bedrag niet ter zijner beschikking. Van het Amerikaanse Supreme Court moeten de Argentijnen hun schuld volledig terugbetalen en daar wringt momenteel het schoentje.