De Argentijnen worden geconfronteerd met de ergste crisis waar het land mee geconfronteerd wordt sinds het eerste default van 2001. In feite mag er gesproken worden van eigen schuld, dikke bult. Want niemand anders dan de Argentijnen zelf zijn verantwoordelijk voor de huidige problemen.

De voormalige minister van Financiën van het land Hernan Lorenzino verklaarde al in 2012 dat het land over voldoende middelen beschikte om de verschuldigde bedragen te betalen. De politieke wil om die betalingen te blijven doorvoeren, ontbrak evenwel. Met als gevolg dat Argentinië nu met de gebakken peren zit opgezadeld.

De Argentijnen worden geconfronteerd met de ergste crisis waar het land mee geconfronteerd wordt sinds het eerste default van 2001. In feite mag er gesproken worden van eigen schuld, dikke bult. Want niemand anders dan de Argentijnen zelf zijn verantwoordelijk voor de huidige problemen. De voormalige minister van Financiën van het land Hernan Lorenzino verklaarde al in 2012 dat het land over voldoende middelen beschikte om de verschuldigde bedragen te betalen. De politieke wil om die betalingen te blijven doorvoeren, ontbrak evenwel. Met als gevolg dat Argentinië nu met de gebakken peren zit opgezadeld.