Singer kocht Argentijnse staatsobligaties in 2001, toen de economie van het land volledig in elkaar stortte. Hij nam niet deel aan de schuldherschikkingen van 2005 en 2010, zoals de meeste andere obligatiebezitters deden. Die gingen toen namelijk akkoord met slechts een gedeeltelijke terugbetalen van hun obligaties.

Singer wil de volle pot en de Amerikaanse rechter heeft hem daarin nu gelijk gegeven. Dat kan ook bezitters van Griekse staatsobligaties op ideeën brengen.

Griekenland voerde eerder dit jaar eveneens een schuldenherschikking door waarbij de bezitters van Griekse obligaties op hun beurt akkoord gingen met een slechts gedeeltelijke terugbetaling.

Singer kocht Argentijnse staatsobligaties in 2001, toen de economie van het land volledig in elkaar stortte. Hij nam niet deel aan de schuldherschikkingen van 2005 en 2010, zoals de meeste andere obligatiebezitters deden. Die gingen toen namelijk akkoord met slechts een gedeeltelijke terugbetalen van hun obligaties. Singer wil de volle pot en de Amerikaanse rechter heeft hem daarin nu gelijk gegeven. Dat kan ook bezitters van Griekse staatsobligaties op ideeën brengen. Griekenland voerde eerder dit jaar eveneens een schuldenherschikking door waarbij de bezitters van Griekse obligaties op hun beurt akkoord gingen met een slechts gedeeltelijke terugbetaling.