In januari alleen al werd de koers van de peso met 20% gedevalueerd. De inflatiegraad bedraagt momenteel 25% en vertoont nog steeds een stijgende trend. Het tekort op de begroting loopt alsmaar verder op, in zoverre dat de huidige situatie niet langer houdbaar is.

Maar Argentinië geeft ons een voorsmaakje van de toekomst, want de kans is groot dat andere landen dezelfde richting zullen uitgaan. Op basis van de evolutie van de credit default swap rates is er 85% kans dat Argentinië binnen vijf jaar opnieuw failliet zullen gaan. De vraag is welk land dan het volgende zal zijn om het bankroet aan te vragen.

In januari alleen al werd de koers van de peso met 20% gedevalueerd. De inflatiegraad bedraagt momenteel 25% en vertoont nog steeds een stijgende trend. Het tekort op de begroting loopt alsmaar verder op, in zoverre dat de huidige situatie niet langer houdbaar is. Maar Argentinië geeft ons een voorsmaakje van de toekomst, want de kans is groot dat andere landen dezelfde richting zullen uitgaan. Op basis van de evolutie van de credit default swap rates is er 85% kans dat Argentinië binnen vijf jaar opnieuw failliet zullen gaan. De vraag is welk land dan het volgende zal zijn om het bankroet aan te vragen.