Die valutareserves daalden vorige week aan een tempo van 100 miljoen doller per dag. De centrale bank ondernam wanhopige pogingen om de koers van de peso te stabiliseren, maar die hebben tot dusver weinig succes gekend. Argentinië dreigt opnieuw volledig door de knieën te gaan.

Niet alleen de volledige valutareserves dreigen te verdwijnen, maar ook de munt zelf heeft het hard te verduren. Vorige week maakte de peso de grootste duik sinds de crisis van 2002 toen de centrale bank besliste om de munt niet langer meer te ondersteunen. De problemen zijn dus nog niet achter de rug.

Die valutareserves daalden vorige week aan een tempo van 100 miljoen doller per dag. De centrale bank ondernam wanhopige pogingen om de koers van de peso te stabiliseren, maar die hebben tot dusver weinig succes gekend. Argentinië dreigt opnieuw volledig door de knieën te gaan. Niet alleen de volledige valutareserves dreigen te verdwijnen, maar ook de munt zelf heeft het hard te verduren. Vorige week maakte de peso de grootste duik sinds de crisis van 2002 toen de centrale bank besliste om de munt niet langer meer te ondersteunen. De problemen zijn dus nog niet achter de rug.