De Argentijnse peso heeft een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar laten optekenen, een koersniveau dat overeenkomt met een devaluatie van 84% over een periode van 12 maanden. De koersval van de peso heeft wel het sentiment op de beurs van Buenos Aires aanzienlijk doen verbeteren, de Merval-index liet nieuwe historische koersen optekenen.

Venezuela staat altijd nog een stapje verder dan Argentinië, president Nicolas Maduro heeft vorige week harde acties aangekondigd tegen zwarthandelaars, deze riskeren zelfs de doodstraf. Zover is Argentinië nog niet, maar de situatie verslechtert er wel in snel tempo.

De Argentijnse peso heeft een nieuw dieptepunt ten opzichte van de dollar laten optekenen, een koersniveau dat overeenkomt met een devaluatie van 84% over een periode van 12 maanden. De koersval van de peso heeft wel het sentiment op de beurs van Buenos Aires aanzienlijk doen verbeteren, de Merval-index liet nieuwe historische koersen optekenen. Venezuela staat altijd nog een stapje verder dan Argentinië, president Nicolas Maduro heeft vorige week harde acties aangekondigd tegen zwarthandelaars, deze riskeren zelfs de doodstraf. Zover is Argentinië nog niet, maar de situatie verslechtert er wel in snel tempo.