Er ligt een plan op tafel voor een herstructurering van de schulden van het land, maar Citigroup heeft al gewaarschuwd dat dit plan technisch moeilijk uitvoerbaar zal zijn. De Argentijnse regering roept inmiddels iedereen op om kalm te blijven, iets wat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan is.

Jefferies gelooft dat er een grote kans is dat Argentinië uiteindelijk toch bankroet zal gaan. Op de financiële markten leeft de vrees dat een Argentijns faillissement niet zonder gevolgen zal blijven, de kans voor een besmetting richting andere markten is groter dan algemeen wordt aangenomen.

Er ligt een plan op tafel voor een herstructurering van de schulden van het land, maar Citigroup heeft al gewaarschuwd dat dit plan technisch moeilijk uitvoerbaar zal zijn. De Argentijnse regering roept inmiddels iedereen op om kalm te blijven, iets wat natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan is. Jefferies gelooft dat er een grote kans is dat Argentinië uiteindelijk toch bankroet zal gaan. Op de financiële markten leeft de vrees dat een Argentijns faillissement niet zonder gevolgen zal blijven, de kans voor een besmetting richting andere markten is groter dan algemeen wordt aangenomen.