Het Chinese voorbeeld heeft echter navolging gekregen, want ook de Amerikaanse regering heeft een paar handige truucjes bij de hand om het economisch plaatje mooier te doen lijken dan het in werkelijkheid is. Ook in de Verenigde Staten zijn de cijfers nog nauwelijks betrouwbaar.

Maar zoals altijd is er een kampioen der kampioenen en dat is in dit geval een vrouw. De Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner is specialiste in het manipuleren van de inflatiecijfers, in zoverre dat die in de verste verte niet meer overeenstemmen met de realiteit. Dat het land daarbij virtueel failliet is, lijkt alleen maar bijzaak te zijn.

Het Chinese voorbeeld heeft echter navolging gekregen, want ook de Amerikaanse regering heeft een paar handige truucjes bij de hand om het economisch plaatje mooier te doen lijken dan het in werkelijkheid is. Ook in de Verenigde Staten zijn de cijfers nog nauwelijks betrouwbaar. Maar zoals altijd is er een kampioen der kampioenen en dat is in dit geval een vrouw. De Argentijnse president Cristina Fernández de Kirchner is specialiste in het manipuleren van de inflatiecijfers, in zoverre dat die in de verste verte niet meer overeenstemmen met de realiteit. Dat het land daarbij virtueel failliet is, lijkt alleen maar bijzaak te zijn.