Ze eisen met name volledige terugbetaling van de obligaties, iets wat Kirchner ten stelligste weigert. Maar de gevolgen zijn wel dat de koers van de Argentijnse peso compleet door de vloer is gezakt. De Blue-Dolar prijs is op de zwarte markt gedaald tot een absoluut dieptepunt.

Dat betekent niets anders dan dat er een grote devaluatie van de koers van de peso op komst is. Inmiddels zijn ook de koersen van de Argentijnse staatsobligaties door de vloer gezakt. Het ziet er niet naar uit dat Argentinië op korte of op middellange termijn nog op de financiële markten beroep zal doen.

Ze eisen met name volledige terugbetaling van de obligaties, iets wat Kirchner ten stelligste weigert. Maar de gevolgen zijn wel dat de koers van de Argentijnse peso compleet door de vloer is gezakt. De Blue-Dolar prijs is op de zwarte markt gedaald tot een absoluut dieptepunt. Dat betekent niets anders dan dat er een grote devaluatie van de koers van de peso op komst is. Inmiddels zijn ook de koersen van de Argentijnse staatsobligaties door de vloer gezakt. Het ziet er niet naar uit dat Argentinië op korte of op middellange termijn nog op de financiële markten beroep zal doen.