De onderliggende winst per aandeel daalde met 14% naar USD 0,50. De markt had USD 0,47 verwacht. Het bedrijf gaf geen concrete winstverwachting af. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel volgen met een houdenadvies.

Naar hun mening blijft de divisie Ag Services in de aankomende kwartalen zwak presteren. Dit ligt aan de eerder genoemde extreme droogte.

Bioethanol, onderdeel van de Verwerking Maïs-divisie, blijft de zwakste schakel in de portefeuille van ADM, gezien het overaanbod en hoge directe kosten.

Maar deze zaken zijn helder gecommuniceerd en zouden moeten zijn verwerkt in de analistenverwachtingen. De Zoetstoffen en zetmeel-divisie zal naar verwachting positief blijven bijdragen vanwege de sterke vraag en hoge bezettingsgraad.

Vooruitzichten op langere termijn blijven goed

Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor ADM volgens ABN Amro sterk. Het bedrijf is op zoek naar een wereldwijde balans om minder afhankelijk te zijn van weergerelateerde gewassendynamiek in een enkele regio.

Maar op korte termijn is ADM nog erg afhankelijk van voornamelijk die dynamiek in de VS en daar kan men geen invloed op uitoefenen. De analisten van ABN Amro handhaven een houden-advies.

De onderliggende winst per aandeel daalde met 14% naar USD 0,50. De markt had USD 0,47 verwacht. Het bedrijf gaf geen concrete winstverwachting af. De analisten van ABN Amro blijven het aandeel volgen met een houdenadvies. Naar hun mening blijft de divisie Ag Services in de aankomende kwartalen zwak presteren. Dit ligt aan de eerder genoemde extreme droogte. Bioethanol, onderdeel van de Verwerking Maïs-divisie, blijft de zwakste schakel in de portefeuille van ADM, gezien het overaanbod en hoge directe kosten. Maar deze zaken zijn helder gecommuniceerd en zouden moeten zijn verwerkt in de analistenverwachtingen. De Zoetstoffen en zetmeel-divisie zal naar verwachting positief blijven bijdragen vanwege de sterke vraag en hoge bezettingsgraad.Vooruitzichten op langere termijn blijven goed Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor ADM volgens ABN Amro sterk. Het bedrijf is op zoek naar een wereldwijde balans om minder afhankelijk te zijn van weergerelateerde gewassendynamiek in een enkele regio. Maar op korte termijn is ADM nog erg afhankelijk van voornamelijk die dynamiek in de VS en daar kan men geen invloed op uitoefenen. De analisten van ABN Amro handhaven een houden-advies.