Het bedrag wordt opgehaald via de uitgifte van aandelen (1,75 miljard dollar) en verplicht converteerbare obligaties (1,75 miljard dollar). De obligaties, met een looptijd van 3 jaar, zullen volgens topman Lakshmi Mittal tussen 5,875 en 6,375% opleveren. De conversie kan zowel tijdens als op het einde van de looptijd plaatsvinden, naar goeddunken van het management. De uitgifte brengt onvermijdelijk een verwatering mee voor de bestaande aandeelhouders, die het aandeel meteen de dieperik instuurden. Het overleven van de staalgroep staat echter op het spel.

De grootste staalproducent ter wereld vergroot met de uitgifte zijn inspanningen om de schuldenberg (die eind 2012 op 22 miljard dollar zou afklokken) af te bouwen. De verkoop van activa, zoals recent de verkoop van een belang van 15% in enkele Canadese ijzerertsmijnen van de hand gedaan voor 1 miljard dollar, volstaat immers niet. De hoge schuldenberg is een doorn in het oog van de ratingagentschappen. Standard & Poor's verlaagde begin augustus al de kredietrating van ArcelorMittal naar het speculatieve domein (BB+).

De groep denkt tegen eind juni via kapitaalrondes en de verkoop van activa de netto financiële schuld terug te brengen naar 17 miljard dollar.

Het bedrag wordt opgehaald via de uitgifte van aandelen (1,75 miljard dollar) en verplicht converteerbare obligaties (1,75 miljard dollar). De obligaties, met een looptijd van 3 jaar, zullen volgens topman Lakshmi Mittal tussen 5,875 en 6,375% opleveren. De conversie kan zowel tijdens als op het einde van de looptijd plaatsvinden, naar goeddunken van het management. De uitgifte brengt onvermijdelijk een verwatering mee voor de bestaande aandeelhouders, die het aandeel meteen de dieperik instuurden. Het overleven van de staalgroep staat echter op het spel.De grootste staalproducent ter wereld vergroot met de uitgifte zijn inspanningen om de schuldenberg (die eind 2012 op 22 miljard dollar zou afklokken) af te bouwen. De verkoop van activa, zoals recent de verkoop van een belang van 15% in enkele Canadese ijzerertsmijnen van de hand gedaan voor 1 miljard dollar, volstaat immers niet. De hoge schuldenberg is een doorn in het oog van de ratingagentschappen. Standard & Poor's verlaagde begin augustus al de kredietrating van ArcelorMittal naar het speculatieve domein (BB+).De groep denkt tegen eind juni via kapitaalrondes en de verkoop van activa de netto financiële schuld terug te brengen naar 17 miljard dollar.