ArcelorMittal heeft de outlook voor heel 2013 verlaagd naar USD 6,5 miljard terwijl eerder op meer dan USD 7,1 miljard werd gerekend. De CEO heeft aangegeven dat ArcelorMittal in het tweede halfjaar betere resultaten kan laten zien, maar verwacht wel dat de cijfers in het derde kwartaal lager zullen uitkomen dan in het tweede kwartaal.

De onderliggende omzet daalde met 16% (jaar-op-jaar), onder andere veroorzaakt door zwakkere vraag en lagere prijzen. De onderliggende EBITDA voor het tweede kwartaal steeg met 19% ten opzichte van het eerste kwartaal.

Het bedrijfsresultaat werd positief beïnvloed door betere volumes en mix- en prijsontwikkelingen bij de staal producerende divisies. De resultaten werden iets teruggehouden door de prijsontwikkeling van ijzererts. ABN Amro blijft koper.

ArcelorMittal heeft de outlook voor heel 2013 verlaagd naar USD 6,5 miljard terwijl eerder op meer dan USD 7,1 miljard werd gerekend. De CEO heeft aangegeven dat ArcelorMittal in het tweede halfjaar betere resultaten kan laten zien, maar verwacht wel dat de cijfers in het derde kwartaal lager zullen uitkomen dan in het tweede kwartaal. De onderliggende omzet daalde met 16% (jaar-op-jaar), onder andere veroorzaakt door zwakkere vraag en lagere prijzen. De onderliggende EBITDA voor het tweede kwartaal steeg met 19% ten opzichte van het eerste kwartaal. Het bedrijfsresultaat werd positief beïnvloed door betere volumes en mix- en prijsontwikkelingen bij de staal producerende divisies. De resultaten werden iets teruggehouden door de prijsontwikkeling van ijzererts. ABN Amro blijft koper.