De afschrijving raakt geen van de kerncijfers van ArcelorMittal, zoals de netto schuld en het bedrijfsresultaat (EBITDA). Wel zal over 2012 de winst per aandeel zakken van USD 2,50 naar USD 2,20. De afschrijving vertegenwoordigt ongeveer 7% van de boekwaarde van het concern, waardoor de boekwaarde nu naar een realistischer niveau is verlaagd.

De afschrijving is geen grote verrassing. De staalindustrie staat al een tijd onder druk en het was slechts een kwestie van tijd voor er zou worden afgeschreven op goodwill, met name in de Europese markt.

Wij denken dat beleggers niet onder de indruk zijn van de afschrijving, maar eerder bezorgd zijn over de uitspraken die Arcelor deed over de vooruitzichten voor de Europese staalsector.

De analisten van ABN Amro blijven op lange termijn waarde zien in het aandeel, hoewel het beeld er voor de korte termijn minder aantrekkelijk uitziet.

De afschrijving raakt geen van de kerncijfers van ArcelorMittal, zoals de netto schuld en het bedrijfsresultaat (EBITDA). Wel zal over 2012 de winst per aandeel zakken van USD 2,50 naar USD 2,20. De afschrijving vertegenwoordigt ongeveer 7% van de boekwaarde van het concern, waardoor de boekwaarde nu naar een realistischer niveau is verlaagd. De afschrijving is geen grote verrassing. De staalindustrie staat al een tijd onder druk en het was slechts een kwestie van tijd voor er zou worden afgeschreven op goodwill, met name in de Europese markt. Wij denken dat beleggers niet onder de indruk zijn van de afschrijving, maar eerder bezorgd zijn over de uitspraken die Arcelor deed over de vooruitzichten voor de Europese staalsector. De analisten van ABN Amro blijven op lange termijn waarde zien in het aandeel, hoewel het beeld er voor de korte termijn minder aantrekkelijk uitziet.