ArcelorMittal meldde verder dat de schuldpositie van het bedrijf is verbeterd. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel ArcelorMittal met een koopadvies.

ArcelorMittal zag de omzet in het tweede kwartaal uitkomen op USD 22,5 miljard. Dat is iets lager dan verwacht. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg USD 2,45 miljard (inclusief USD 300 miljoen die het bedrijf binnenhaalde via desinvesteringen).

De EBITDA winst kwam daarmee grofweg overeen met de consensusverwachting. Als gevolg van een verbeterde cash flow, desinvesteringen en gunstige valutakoersen verbeterde de schuldenpositie van ArcelorMittal eveneens: het bedrijf zag de netto schuldenlast met USD 1,6 miljard afnemen, tot USD 22 miljard.

Pro versus contra

De analisten van ABN Amro denken dat de kwartaalresultaten en de afnemende schuldenlast van ArcelorMittal positief kunnen uitwerken op de koersontwikkeling van het aandeel.

Een afnemende vraag naar staal en een zwakke prijstrend kunnen de koers van ArcelorMittal daarentegen negatief beïnvloeden.

In termen van koers/winstverhouding behoort ArcelorMittal tot de goedkopere aandelen binnen de staalsector.

Op basis van de waardering van het aandeel handhaven de analisten van ABN Amro koopadvies voor ArcelorMittal. Wel gaan wij ons koersdoel voor dit aandeel (EUR 23) herzien.

ArcelorMittal meldde verder dat de schuldpositie van het bedrijf is verbeterd. De analisten van ABN Amro volgen het aandeel ArcelorMittal met een koopadvies. ArcelorMittal zag de omzet in het tweede kwartaal uitkomen op USD 22,5 miljard. Dat is iets lager dan verwacht. De winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie (EBITDA) bedroeg USD 2,45 miljard (inclusief USD 300 miljoen die het bedrijf binnenhaalde via desinvesteringen). De EBITDA winst kwam daarmee grofweg overeen met de consensusverwachting. Als gevolg van een verbeterde cash flow, desinvesteringen en gunstige valutakoersen verbeterde de schuldenpositie van ArcelorMittal eveneens: het bedrijf zag de netto schuldenlast met USD 1,6 miljard afnemen, tot USD 22 miljard. Pro versus contra De analisten van ABN Amro denken dat de kwartaalresultaten en de afnemende schuldenlast van ArcelorMittal positief kunnen uitwerken op de koersontwikkeling van het aandeel. Een afnemende vraag naar staal en een zwakke prijstrend kunnen de koers van ArcelorMittal daarentegen negatief beïnvloeden. In termen van koers/winstverhouding behoort ArcelorMittal tot de goedkopere aandelen binnen de staalsector. Op basis van de waardering van het aandeel handhaven de analisten van ABN Amro koopadvies voor ArcelorMittal. Wel gaan wij ons koersdoel voor dit aandeel (EUR 23) herzien.