Daarnaast zette ArcelorMittal voor USD 2,25 miljard dollar convertibles met een coupon van 6% in de markt. Die worden over drie jaar verplicht omgezet in aandelen tegen een minimale conversieprijs van USD 16,75 dollar en een maximale prijs van USD 20,94.

ArcelorMittal heeft volgens ABN Amro een half miljard meer opgehaald dan het eerder aangekondigde bedrag. De familie Mittal zal voor in totaal USD 600 miljoen aandelen en converteerbare obligaties kopen. Het belang van de familie neemt naar schatting af naar iets meer dan 38% tegen eerder 40,8%.

De emissie is bedoeld om de schuld van het staalconcern terug te brengen. Die bedroeg eind vorig jaar USD 22 miljard, en moet de eerste jaarhelft uitkomen op USD 17 miljard.

De raming is gebaseerd op de opbrengst van de aandelen- en obligatie-emissie, de verkoop van 15% van de ijzerertsactiviteiten in Canada en het afstoten van het belang in het Zuid-Afrikaanse mijnbedrijf Kalagadi. Op lange termijn wil ArcelorMittal de schuld terugbrengen tot USD 15 miljard.

Door de emissie heeft het concern meer financiële flexibiliteit gekregen voor de overname van de staalfabriek van ThyssenKrupp in Alabama. Aan de fabriek hangt een prijskaartje van circa USD 3 miljard.

De timing van de emissie heeft de markt verrast gezien de gunstige omstandigheden op de markt voor schuldpapier en het feit dat het kredietoordeel over ArcelorMittal (Ba1/BB +) waarschijnlijk tot ver in 2014 niet zal veranderen.

Positief is wel dat de emissie niet meer boven de markt hangt. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel.

Daarnaast zette ArcelorMittal voor USD 2,25 miljard dollar convertibles met een coupon van 6% in de markt. Die worden over drie jaar verplicht omgezet in aandelen tegen een minimale conversieprijs van USD 16,75 dollar en een maximale prijs van USD 20,94. ArcelorMittal heeft volgens ABN Amro een half miljard meer opgehaald dan het eerder aangekondigde bedrag. De familie Mittal zal voor in totaal USD 600 miljoen aandelen en converteerbare obligaties kopen. Het belang van de familie neemt naar schatting af naar iets meer dan 38% tegen eerder 40,8%. De emissie is bedoeld om de schuld van het staalconcern terug te brengen. Die bedroeg eind vorig jaar USD 22 miljard, en moet de eerste jaarhelft uitkomen op USD 17 miljard. De raming is gebaseerd op de opbrengst van de aandelen- en obligatie-emissie, de verkoop van 15% van de ijzerertsactiviteiten in Canada en het afstoten van het belang in het Zuid-Afrikaanse mijnbedrijf Kalagadi. Op lange termijn wil ArcelorMittal de schuld terugbrengen tot USD 15 miljard. Door de emissie heeft het concern meer financiële flexibiliteit gekregen voor de overname van de staalfabriek van ThyssenKrupp in Alabama. Aan de fabriek hangt een prijskaartje van circa USD 3 miljard. De timing van de emissie heeft de markt verrast gezien de gunstige omstandigheden op de markt voor schuldpapier en het feit dat het kredietoordeel over ArcelorMittal (Ba1/BB +) waarschijnlijk tot ver in 2014 niet zal veranderen. Positief is wel dat de emissie niet meer boven de markt hangt. De analisten van ABN Amro handhaven de opinie kopen voor het aandeel.