Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR 1,57 miljard. De markt hield gemiddeld rekening met EUR 1,32 miljard.

Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen de EBITDA USD 2,1 miljard bedroeg, was sprake van een daling maar het resultaat verbeterde ten opzichte van het vorige kwartaal toen USD 1,1 miljard in de boeken werd gezet.

Onder de streep kwam 's werelds grootste staalproducent uit op een verlies van EUR 345 miljoen.

De omzet van ArcelorMittal bedroeg USD 19,8 miljard. In de ogen van de markt die rekende op USD 20,5 miljard was dat ietwat teleurstellend.

De schuld nam het afgelopen kwartaal af tot USD 18 miljard, van 23,8 miljard. Eind juni zal deze volgens de staalgigant USD 17 miljard bedragen.

De outlook voor het hele jaar - een EBITDA van USD 7,1 miljard - bleef ongewijzigd.

ABN Amro handhaaft vanwege de aantrekkelijke waardering van het aandeel de opinie kopen voor ArcelorMittal. Het bedrijf geeft aan dat de economische omstandigheden uitdagend zijn.

De grootste afzetmarkt Europa verkeert in recessie. ABN Amro ABN Amro geeft de voorkeur aan Amerikaanse staalproducenten zoals Nucor.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR 1,57 miljard. De markt hield gemiddeld rekening met EUR 1,32 miljard. Vergeleken met hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen de EBITDA USD 2,1 miljard bedroeg, was sprake van een daling maar het resultaat verbeterde ten opzichte van het vorige kwartaal toen USD 1,1 miljard in de boeken werd gezet. Onder de streep kwam 's werelds grootste staalproducent uit op een verlies van EUR 345 miljoen. De omzet van ArcelorMittal bedroeg USD 19,8 miljard. In de ogen van de markt die rekende op USD 20,5 miljard was dat ietwat teleurstellend. De schuld nam het afgelopen kwartaal af tot USD 18 miljard, van 23,8 miljard. Eind juni zal deze volgens de staalgigant USD 17 miljard bedragen. De outlook voor het hele jaar - een EBITDA van USD 7,1 miljard - bleef ongewijzigd. ABN Amro handhaaft vanwege de aantrekkelijke waardering van het aandeel de opinie kopen voor ArcelorMittal. Het bedrijf geeft aan dat de economische omstandigheden uitdagend zijn. De grootste afzetmarkt Europa verkeert in recessie. ABN Amro ABN Amro geeft de voorkeur aan Amerikaanse staalproducenten zoals Nucor.