ArcelorMittal realiseerde in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat van USD 1,713 miljard, wat 11% hoger is dan analisten gemiddeld hadden verwacht.

Het nettoverlies bedroeg EUR 193 miljoen, waar rekening werd gehouden met EUR 335 miljoen. 's Werelds grootste staalconcern zag een opleving van de bouwactiviteit in de Verenigde Staten van kantoren, winkelcentra, bedrijfsterreinen en hotels.

Ook lijken Amerikaanse en Chinese bouwbedrijven door hun voorraden heen te raken, waardoor de vraag naar steel kan aantrekken. In Europa is de markt gestabiliseerd.

ArcelorMittal gaat voor het jaar nog altijd uit van een bedrijfsresultaat hoger dan USD 6,5 miljard. ABN Amro heeft een koopadvies.

ArcelorMittal realiseerde in het derde kwartaal een bedrijfsresultaat van USD 1,713 miljard, wat 11% hoger is dan analisten gemiddeld hadden verwacht. Het nettoverlies bedroeg EUR 193 miljoen, waar rekening werd gehouden met EUR 335 miljoen. 's Werelds grootste staalconcern zag een opleving van de bouwactiviteit in de Verenigde Staten van kantoren, winkelcentra, bedrijfsterreinen en hotels. Ook lijken Amerikaanse en Chinese bouwbedrijven door hun voorraden heen te raken, waardoor de vraag naar steel kan aantrekken. In Europa is de markt gestabiliseerd. ArcelorMittal gaat voor het jaar nog altijd uit van een bedrijfsresultaat hoger dan USD 6,5 miljard. ABN Amro heeft een koopadvies.