Over het vierde kwartaal bedroeg het verlies 3,99 miljard dollar, tegenover een verlies van 1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2011.

ArcelorMittal had vooral te lijden onder de verzwakking van de Europese staalmarkt, waardoor het bedrijf zich gedwongen voelde om een aantal fabrieken te sluiten.

ArcelorMittal Chief Executive Lakshmi Mittal gaf in zijn toelichting op de cijfers toe dat 2012 een bijzonder moeilijk jaar is geweest voor de staalsector.

2013 blijft vooral in Europa een jaar vol uitdagingen, maar hij verwacht in de loop van dit jaar herstel van de winstgevendheid naarmate de omstandigheden op de staalmarkt verbeteren. Dat zou zich moeten vertalen in een hogere EBITDA.

Over het vierde kwartaal bedroeg het verlies 3,99 miljard dollar, tegenover een verlies van 1 miljard dollar in het vierde kwartaal van 2011. ArcelorMittal had vooral te lijden onder de verzwakking van de Europese staalmarkt, waardoor het bedrijf zich gedwongen voelde om een aantal fabrieken te sluiten. ArcelorMittal Chief Executive Lakshmi Mittal gaf in zijn toelichting op de cijfers toe dat 2012 een bijzonder moeilijk jaar is geweest voor de staalsector. 2013 blijft vooral in Europa een jaar vol uitdagingen, maar hij verwacht in de loop van dit jaar herstel van de winstgevendheid naarmate de omstandigheden op de staalmarkt verbeteren. Dat zou zich moeten vertalen in een hogere EBITDA.