Mittal wil capaciteit reduceren in Europa en
wil ruim 600 banen schrappen bij de staalfabriek in Florange, vlak onder Luxemburg. Mittal wil capaciteit reduceren in Europa en
wil ruim 600 banen schrappen bij de staalfabriek in Florange, vlak onder Luxemburg.

Montebourg dreigde zelfs het bedrijf te nationaliseren. Gisteren had president Hollande een gesprek met een geschokte Laksmi Mittal. Hij geeft de Franse overheid tot 1 december de tijd om een koper te vinden voor het deel dat het bedrijf wil sluiten, maar wil de rest van de fabriek - waar 2000 man werken - binnen het bedrijf houden.

De minister dreigde zelfs met nationalisatie, maar uiteindelijk zal het zover niet komen. Theodoor Gilissen Bankiers
heeft een koopadvies op ArcelorMittal en ziet de koersdruk als een instapmoment.

Mittal wil capaciteit reduceren in Europa en wil ruim 600 banen schrappen bij de staalfabriek in Florange, vlak onder Luxemburg. Mittal wil capaciteit reduceren in Europa en wil ruim 600 banen schrappen bij de staalfabriek in Florange, vlak onder Luxemburg. Montebourg dreigde zelfs het bedrijf te nationaliseren. Gisteren had president Hollande een gesprek met een geschokte Laksmi Mittal. Hij geeft de Franse overheid tot 1 december de tijd om een koper te vinden voor het deel dat het bedrijf wil sluiten, maar wil de rest van de fabriek - waar 2000 man werken - binnen het bedrijf houden.De minister dreigde zelfs met nationalisatie, maar uiteindelijk zal het zover niet komen. Theodoor Gilissen Bankiers heeft een koopadvies op ArcelorMittal en ziet de koersdruk als een instapmoment.