In Europa is er vandaag een belangrijke ontmoeting gepland tussen de Duitse kanselier Angela Merkel en de Franse premier Francois Hollande. De ontmoeting vindt in Parijs plaats en wordt algemeen beschouwd als een opwarming voor de meeting van de Europese Unie later deze week.

Merkel heeft eerder al gesproken met de Italiaanse premier Mario Monti en met de Spaanse eerste minister Mariano Rajoy. Binnen Europa dreigt onenigheid te ontstaan omtrent de te voeren monetaire politiek. Met name de Fransen zijn van mening dat de huidige koers van de euro onhoudbaar hoog is.

In Europa is er vandaag een belangrijke ontmoeting gepland tussen de Duitse kanselier Angela Merkel en de Franse premier Francois Hollande. De ontmoeting vindt in Parijs plaats en wordt algemeen beschouwd als een opwarming voor de meeting van de Europese Unie later deze week. Merkel heeft eerder al gesproken met de Italiaanse premier Mario Monti en met de Spaanse eerste minister Mariano Rajoy. Binnen Europa dreigt onenigheid te ontstaan omtrent de te voeren monetaire politiek. Met name de Fransen zijn van mening dat de huidige koers van de euro onhoudbaar hoog is.