Het bedrijf verwacht de eerder gestelde doelstelling van een reductie van de nettoschuld met $ 10 mrd te halen in 2009.

De verwachte kostenbesparingen bedragen $ 2 mrd in 2009. De financiële positie is sterk en het bedrijf voldoet ruimschoots aan de bank/leningconvenanten, waarbij op korte termijn geen grote herfinancieringen nodig zijn.

Het management ziet enkele tekenen van verbetering in de markt. De winst zal in 2009 fors lager zijn dan in 2008, waarbij Theodoor Gilissen Bankiers een verbetering verwachten in de loop van het jaar. Het dividend voor 2009 is op voorhand gesteld op $ 1,50 per aandeel.

Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat het bedrijf als veruit het grootste staalbedrijf ter wereld relatief sterker uit de huidige recessieperiode zal komen. De rating van de bank op Arcelor is Hold in afwachting van verdere tekenen van verbetering.

Het bedrijf verwacht de eerder gestelde doelstelling van een reductie van de nettoschuld met $ 10 mrd te halen in 2009. De verwachte kostenbesparingen bedragen $ 2 mrd in 2009. De financiële positie is sterk en het bedrijf voldoet ruimschoots aan de bank/leningconvenanten, waarbij op korte termijn geen grote herfinancieringen nodig zijn. Het management ziet enkele tekenen van verbetering in de markt. De winst zal in 2009 fors lager zijn dan in 2008, waarbij Theodoor Gilissen Bankiers een verbetering verwachten in de loop van het jaar. Het dividend voor 2009 is op voorhand gesteld op $ 1,50 per aandeel. Theodoor Gilissen Bankiers verwacht dat het bedrijf als veruit het grootste staalbedrijf ter wereld relatief sterker uit de huidige recessieperiode zal komen. De rating van de bank op Arcelor is Hold in afwachting van verdere tekenen van verbetering.