De emissie geschiedt volgens Theodoor Gilissen Bankiers onder de bestaande registratie en betreft 104mln aandelen tegen USD 16,75 (Eur 12,83) en de verplicht converteerbare obligaties op 6% tegen 100%.

De plaatsing betreft 6,9% aandelen direct en in totaal ruim 15% aandelen op termijn. De opbrengst wordt gebruikt voor schuldaflossing zodat hiermee de uitstaande schuld eind juni dit jaar van USD 22 mrd naar USD 17 mrd daalt. Het eigen vermogen staat op ruim USD 50 mrd.

Eind vorig jaar heeft Arcelor de goodwill op de Europese activiteiten afgeboekt met USD 4,3 mrd. Voor '12 wordt de verwachting van de winst plus afschrijvingen (ebitda) gehandhaafd op USD 7 mrd.

Hierbij is de schatting van Theodoor Gilissen Bankiers van de winst per aandeel minus USD 2,42 en gecorrigeerd een winst van USD 0,52. De rating is kopen op grond van de verwachting van verbetering in de wereldwijde staalindustrie.

De emissie geschiedt volgens Theodoor Gilissen Bankiers onder de bestaande registratie en betreft 104mln aandelen tegen USD 16,75 (Eur 12,83) en de verplicht converteerbare obligaties op 6% tegen 100%. De plaatsing betreft 6,9% aandelen direct en in totaal ruim 15% aandelen op termijn. De opbrengst wordt gebruikt voor schuldaflossing zodat hiermee de uitstaande schuld eind juni dit jaar van USD 22 mrd naar USD 17 mrd daalt. Het eigen vermogen staat op ruim USD 50 mrd. Eind vorig jaar heeft Arcelor de goodwill op de Europese activiteiten afgeboekt met USD 4,3 mrd. Voor '12 wordt de verwachting van de winst plus afschrijvingen (ebitda) gehandhaafd op USD 7 mrd. Hierbij is de schatting van Theodoor Gilissen Bankiers van de winst per aandeel minus USD 2,42 en gecorrigeerd een winst van USD 0,52. De rating is kopen op grond van de verwachting van verbetering in de wereldwijde staalindustrie.