Het bewijs daarvan kregen we enkele weken geleden in Spanje. Voor enkele honderden jobs bij een nieuwe vestiging van Ikea boden zich enkele tienduizenden kandidaten aan. De wanhoop van diegenen die naast de prijzen vielen, was groot. Ze beseften namelijk dat ze niet snel elders een job zullen vinden.

In de Verenigde Staten wordt het eveneens steeds problematischer om een job te vinden. Volgens sommige rapporten is het inmiddels moeilijker om een job te vinden dan om een ticket voor Harvard of één van de andere topuniversiteiten te krijgen. In Maryland kwamen er 1600 kandidaten opdagen voor 30 jobs in een fabriek van ijsroom. Het verschil tussen de Verenigde Staten en Spanje is dus niet meer zo heel groot.

Het bewijs daarvan kregen we enkele weken geleden in Spanje. Voor enkele honderden jobs bij een nieuwe vestiging van Ikea boden zich enkele tienduizenden kandidaten aan. De wanhoop van diegenen die naast de prijzen vielen, was groot. Ze beseften namelijk dat ze niet snel elders een job zullen vinden. In de Verenigde Staten wordt het eveneens steeds problematischer om een job te vinden. Volgens sommige rapporten is het inmiddels moeilijker om een job te vinden dan om een ticket voor Harvard of één van de andere topuniversiteiten te krijgen. In Maryland kwamen er 1600 kandidaten opdagen voor 30 jobs in een fabriek van ijsroom. Het verschil tussen de Verenigde Staten en Spanje is dus niet meer zo heel groot.