Bovendien zijn meer en meer jongeren hoog opgeleid, ze komen op de markt met dezelfde diploma's en dezelfde skills waardoor de concurrentie alsmaar groter wordt. In de VS zijn er momenteel ongeveer 20 miljoen jongeren die een universitaire opleiding volgen.

60% van die studenten hebben een krediet afgesloten om te studeren, waardoor de afgestudeerden in totaal 870 miljard dollar aan schulden hebben uitstaan. Deze zware schuldenlast bezorgt hen een nog grotere achterstand om een behoorlijke vorm van welvaart op te bouwen.

Bovendien zijn meer en meer jongeren hoog opgeleid, ze komen op de markt met dezelfde diploma's en dezelfde skills waardoor de concurrentie alsmaar groter wordt. In de VS zijn er momenteel ongeveer 20 miljoen jongeren die een universitaire opleiding volgen. 60% van die studenten hebben een krediet afgesloten om te studeren, waardoor de afgestudeerden in totaal 870 miljard dollar aan schulden hebben uitstaan. Deze zware schuldenlast bezorgt hen een nog grotere achterstand om een behoorlijke vorm van welvaart op te bouwen.