Het staat echter als een paal boven water dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten centraal zal staan in de toespraak van de president, gekoppeld aan het probleem van de competiviteit van de Amerikaanse economie.

Wat is de oplossing die Obama gaat aanreiken? Ongetwijfeld zal daarbij een grote rol zijn weggelegd voor het promoten van onderwijs en research, twee zaken die de basis van toekomstige economische groei moeten leggen.

In een recente speech in North Carolina liet Obama al verstaan dat er meer geld in onderwijs moet worden geïnvesteerd om de Verenigde Staten competitiever te maken in de 21ste eeuw.

Het staat echter als een paal boven water dat de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten centraal zal staan in de toespraak van de president, gekoppeld aan het probleem van de competiviteit van de Amerikaanse economie. Wat is de oplossing die Obama gaat aanreiken? Ongetwijfeld zal daarbij een grote rol zijn weggelegd voor het promoten van onderwijs en research, twee zaken die de basis van toekomstige economische groei moeten leggen. In een recente speech in North Carolina liet Obama al verstaan dat er meer geld in onderwijs moet worden geïnvesteerd om de Verenigde Staten competitiever te maken in de 21ste eeuw.