Mark Miller, CEO van Prince Industries, had daar rekening mee gehouden toen zijn bedrijf in China investeerde, maar hij had er niet op gerekend dat de Chinese loonkosten zo snel gingen stijgen. Snel is het inderdaad gegaan, want in 2005 was China nog 25 tot 30% goedkoper.

Inmiddels is tweederde van de kloof tussen beide landen al overbrugd. Niet alleen de loonkosten zijn verantwoordelijk voor het oplopen van de Chinese productiekosten, ook de stijging van de koers van de reminbi en hogere transportkosten hebben het plaatje negatief beïnvloed.

Mark Miller, CEO van Prince Industries, had daar rekening mee gehouden toen zijn bedrijf in China investeerde, maar hij had er niet op gerekend dat de Chinese loonkosten zo snel gingen stijgen. Snel is het inderdaad gegaan, want in 2005 was China nog 25 tot 30% goedkoper. Inmiddels is tweederde van de kloof tussen beide landen al overbrugd. Niet alleen de loonkosten zijn verantwoordelijk voor het oplopen van de Chinese productiekosten, ook de stijging van de koers van de reminbi en hogere transportkosten hebben het plaatje negatief beïnvloed.