Daarbij zal op de eerste plaats de blik worden gericht richting Portugal. Dat land moet namelijk 9,50 miljard euro aan staatsobligaties herfinancieren, in april en vervolgens nog eens in juni.

April kan dus een cruciale maand voor Portugal worden, vooral omdat de huidige rentevoet waaraan het land zich moet herfinancieren niet lang houdbaar is. Vorige week bedroeg die rentevoet nog steeds 7,50%.

De Bank of Portugal denkt dat het land maar moeilijk aan een recessie gaat kunnen ontsnappen. Dat is tevens ook de reden waarom Moody's de kredietrating voor het land verlaagde.

Mogelijk valt vandaag de Portugese regering, waarna de crisis in een stroomversnelling kan belanden.

Daarbij zal op de eerste plaats de blik worden gericht richting Portugal. Dat land moet namelijk 9,50 miljard euro aan staatsobligaties herfinancieren, in april en vervolgens nog eens in juni. April kan dus een cruciale maand voor Portugal worden, vooral omdat de huidige rentevoet waaraan het land zich moet herfinancieren niet lang houdbaar is. Vorige week bedroeg die rentevoet nog steeds 7,50%. De Bank of Portugal denkt dat het land maar moeilijk aan een recessie gaat kunnen ontsnappen. Dat is tevens ook de reden waarom Moody's de kredietrating voor het land verlaagde. Mogelijk valt vandaag de Portugese regering, waarna de crisis in een stroomversnelling kan belanden.